In principe hoeft er voor het downloaden en het gebruik van deze beelden uit de beeldbank niet betaald te worden.
U kunt foto's downloaden door te klikken op de tekst 'download', links onder de foto in de detailpresentatie van elke afzonderlijke foto in de beeldbank.

Het aanvragen van een MPEG4-bestand van films is eveneens kosteloos mogelijk. U kunt hiervoor een verzoek richten aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met vermelding van het nummer en de titel van de desbetreffende film. U ontvangt het bestand dan zo snel mogelijk per WeTransfer. 

Een deel van de foto's is nog niet in hoge resolutie beschikbaar. Het NIMH streeft ernaar de gehele beeldcollectie in hoge resolutie digitaal aan te bieden, maar gelet op de grote omvang kan dit nog jaren duren.
Aan het gebruik van beeldmateriaal van het NIMH zijn voorwaarden verbonden. Alle voorwaarden vindt u op de pagina gebruiksvoorwaarden.

Indien u een bijzonder verzoek voor beeldmateriaal hebt dat niet via de beeldbank kan worden afgehandeld, kunt u via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. een informatieverzoek richten aan de beeldspecialisten van het NIMH.