In de ochtend van 3 maart 1945 vetrekken 56 Boston- en Mitchell-bommenwerpers van 2nd Tactical Air Force vanuit Noord-Frankrijk en België richting Den Haag. Duitse V-2-raketinstallaties in het Haagse Bos zijn het doelwit. Ook twaalf Nederlandse Mitchells van 320 Squadron, afkomstig van vliegveld Melsbroek bij Brussel, zijn va de partij. In de ochtend van 3 maart 1945 vetrekken 56 Boston- en Mitchell-bommenwerpers van 2nd Tactical Air Force vanuit Noord-Frankrijk en België richting Den Haag. Duitse V-2-raketinstallaties in het Haagse Bos zijn het doelwit. Ook twaalf Nederlandse Mitchells van 320 Squadron, afkomstig van vliegveld Melsbroek bij Brussel, zijn va de partij. 

In vier aanvalsgolven werpen de vliegtuigen tussen 9.00 uur en 9.20 uur hun bommen af. Door foutief doorgegeven doelcoördinatie krijgt de wijk Bezuidenhout het zwaar te verduren. Veel bommen vallen in deze woonwijk, maar ook het Korte Voorhout wordt zwaar getroffen. Uiteindelijk vallen er ruim vijfhonderd dodelijke slachtoffers en raken duizenden bewoners dakloos.

In deze selectie wordt het dramatische bombardement aan de hand van foto's verteld. De selectie bevat onder meer elf unieke kleurenafbeeldingen van de verwoestingen bij het Korte Voorhout, waarvan één hieronder te zien is.